2024. Május 5. Vasárnap Györgyi napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

2018-06-06 17:34:36

"Katonának kell menni a legénynek" címmel szponzori műsorát mutatja be a Hajdú Táncegyüttes 2018. június 13-án 18:00 és 20:00 órai kezdettel a Vojtina Bábszínházban. (Debrecen, Kálvin tér 13.) Jegyek kaphatók az együttes székházában és a helyszínen. Közreműködik a Bürkös Zenekar.

Az együttes meghívást kapott Amerikába, két népművészeti fesztiválra a Springville Word Folkfest és a Summerfest International Art & Folk Festival rendezvényére 2018. július 29 és augusztus 14 között.
Kérjük, támogassa Ön is jegyvásárlásával az együttes amerikai fellépését! 


2018-05-28 20:01:45

2018. Június 03., Vasárnap Baltazár Dezső tér

Délelőtt 9 órától 12 óráig főként gyerekprogramokkal készülünk, ahová nagy szeretettel várjuk a kicsiket, és persze az egész csaáládot.

9:00-tól Bringás reggelivel kezdünk, így a legkorábban érkezőket garantáltan feltöltjük a délelőttre.

A Bringaoviban segítünk megtanulni bringázni a legkisebbeknek, a rutinos kerékpáros gyerekek pedig kipróbálhatják magukat a

Gabitriál ügyességi pályályán is, és a

KRESZ pályán elsajátíthatják a biztonságos közlekedés alapjait.

Ha meg szeretnéd tanulni, hogyan ugrass fel egy padkára, és hogyan kezeld még biztonságosabban a kerékpárod rázós helyzetekben is, akkor a

Gabitriál Triál suli lesz a kedvenc helyed a bringafeszten!

Ha mégis a sebesség számít, akkor a GOLDSPRINT versenybicajain kipróbálhatjátok, ki a leggyorsabb!

A TRIÁL BEMUTATÓKON a profikat is láthatod több alkalommal is a nap folyamán, amint akár másfél méter magasra felugranak bringával, keskeny pallókon egyensúlyoznak, és gyakorlatilag a levegőben repülnek a bringájukkal.

A HERVIS szervizpont mindenki számára ingyenesen rendelkezésre áll, itt a kisebb beállításokat azonnal elvégzik a bringádon. Így már egy tökéletesen és biztonságosan működő bringával tekerhetsz hazafelé.

Szeretnél kipróbálni többfajta bringát is? A HERVIS bringateszt ponton több, mint 30 fajta bringát nézhetsz meg, és próbálhatsz ki egész nap.

A Bringafeszten kezdetét veszi a Debreceni Bringaprogram. Számos aktivitás mellett megtudhatod, hogya tehetsz Te magad azért, hogy a kerékpárosok nagyobb biztonsággal közlekedhessenek a városunkban. Sőt, egy nagyon látványos Bringakígyót felvatunk, amin természetesen már reggeltől készülhetnek a szelfik :)

Délután 15-20 óráig

A délelőtti programok tovább folytatódnak, kiegészülve a Bringafeszt fő programjával, a VÁROSKERÜLÉSSEL, mely idén is a város egyik legtöbb kerékpárosát megmozgató programjának ígérkezik.

17:30-kor ünnepályesen felavatjuk és átadjuk a BRINGAKÍGYÓT.

A Városkerülés előreláthatólag 17:40-kor indul a Baltazár Dezső térről a Nagytemplom irányába, majd a Piac utcán végigtekerve ÁTHALADUNK a KERÉKPÁRSZÁMLÁLÓ alatt. (forrás: www.jobringa.hu)


2018-05-28 08:54:52

A Nemzeti Összetartozás Napja Kenderesen 2018. június 3-án, vasárnap 16:00-kor a Horthy-ligetben. Emlékező beszédet mond: Pardi Sándor a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója. Az egyházakat Nt. Cseh Judit református lelkipásztor és Koltavári Attila római katolikus plébános képviseli.
A megemlékezésen közreműködnek a Váradi Dalnokok Márkus Zoltán karnagy vezetésével. A rendezvényt az I. világháborús emlékmű koszorúzása zárja.


2018-05-24 18:44:56

2018. május 30-án, szerdán 18:00-tól a karcagi Ifjúsági Ház-Csokonai Könyvtár emeleti nagytermében vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartanak a TEKER-GŐK, (karcagi kerékpáros baráti társaság) szlovéniai túrájukról.


2018-05-24 19:09:42

Juhász Imre és fia, Bálint (a képen) hadisírok gondozását végzik munka és iskola után. Csatlakozott hozzájuk egy nyugdíjas is, Szabó Gábor személyében. Ők a Hajdú-Bihar megyei Lovas és Huszárhagyományőrző Sport- és Kulturális Egyesület tagjai. Az egyesület az egykori Magyar Királyi Debreceni 2. Honvéd Huszárezred hagyományait ápolja. Céljuk, hogy a Hősök Napjára - ahogy idejük és erejük engedi - szeretnének még több I. világháborús hadisírt megtalálható állapotba hozni Balmazújvároson, a Böszörményi úti temetőben. A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. A Hősök napján -ez évben május 27-én - rájuk emlékeznek Balmazújvárosban, ahol 2500 ember harcolt a városból a nagy háborúban, és közel 850 katona halt hősi halált.


2018-05-23 21:21:43

– Biharnagybajomban 1946-ban találtak olajat. A kutatási, fúrási, kitermelési tevékenység 20 éven át tartott
– mondta Somogyi László, az emlékműállítás főszervezője. A ma már nyugdíjas, Kecskeméten élő olajbányász a Hajdú-Bihar megyei Biharnagybajomban nőtt fel. Édesapja is olajbányász volt.
– Biharnagybajom rendkívül sok kiváló szakembert adott a hazai olajbányászatnak. Miután megszűnt a kitermelés, a dolgozók máshol keresték a boldogulást, többek között Szegeden, Algyőn, Orosházán és környékén. Mentek az olaj után. Voltak, akik családostul költöztek el, mások pedig munkásszállón éltek, és hétvégenként jártak haza Biharnagybajomba. Én is dolgoztam Szegeden, Orosházán és Szankon is. Az olajiparnak több helyen állítottak már emléket. Szeretném, ha Biharnagybajomban is méltó módon emlékeznénk a két évtizeden át tartó olajbányászatra és magukra az olajbányászokra. Szeretném, ha a terveink híre eljutna a ma még élő, egykori bajomiakhoz vagy a leszármazottaikhoz, akik lehet, hogy teljesen más pályát választottak, de gyermekkorukban az édesapjuk, nagyapjuk vagy a bátyjuk révén kötődtek ehhez a hivatáshoz. Szeretnénk, ha minél többen állnák körül az emlékművet, amit idén októberben, a bányásznap környékén avatunk fel.
Az érdeklődők a 30/370-8185-ös telefonszámon vagy a somlaci@t-online.hu e-mail-címen vehetik fel a kapcsolatot Somogyi Lászlóval. (forrás: www.delmagyar.hu)


2018-05-23 14:21:15


Milyen szépek most a lányok, akik kicsik voltak, amikor egyedül maradtunk. Sírósak, és törékenyek, és ha elaludtak az autóban, fel kellett költenem a nagyobbat, mert már nem tudtam bevinni a házba, ami akkor még nem volt Élni jó ház. Igen, egykor az apukájuk fogta karjaiba őket. S aztán minden átalakult, megszűntek a közös bevásárlások, egyedül találtam ki, mire is van szükségünk, és egyedül mentem nagybevásárolni, vagy valamelyik barátnőmmel, és emlékszem, egyszer el is vesztek a lányok egy áruházban. Hangosbemondó segített, hogy megtaláljuk egymást.
S igen, néha azt hittem, a szerelem a fontosabb, mint ők, s amúgy fontosabb, és mégsem. Reméltem, végre teljes lesz újra az a valami, igen, hogy újra lesz családom, olyan, mint a többieknek. A nőknek, akiket láttam körülöttem, s igen, talán irigykedtem is rájuk, hogy nekik sikerült, minden hozott és kapott sérülés ellenére. Nem láttam bele az életükbe, csak a mindennapok társtalansága fájt.
Sokáig tartott, mire újra örülni tudtam a fénynek, ami akkor is körbeölelt, amikor nem vettem róla tudomást, és újra meghallottam a madarak hangját napfelkeltekor, és újra boldogsággal töltött el a lányaim mosolya, kis jövés-menésük, ruhácskájuk, ami egykor egyforma volt, aztán egyre különbözőbb.
Végül távolabb került minden, a görcsös pártalálás egyre szelídebb akarássá változott, végül megadássá, hogy legyen minden úgy, ahogy Isten akarja. Mert hogy Isten szeret. Ez vált igazi valóságommá, hogy ő így is, ilyen felemás helyzetben is, mert hogy tényleg odaadta a fiát értem. Érted. S mert az a sír valóban üres volt, ahogy Mária Magdolna látta, a nő, aki szintén rendkívül mélyről jött fel a fénybe. Persze, neki talán könnyebb volt, mert mégiscsak a húsvér Krisztussal találkozott.
De ha neki sikerült, nekem, s neked miért is ne sikerülne, hiszen Krisztus tényleg legyőzte a halált. Olyannyira, hogy ma is él, még akkor is, ha ez egy nagy titok.

(forrás: www.facebook.com/elnijohaz/)


2018-05-14 20:09:48

2018. május 19-én, szombaton Földesen a Szabadidőközpontban. Részetes program: 

10:00 órától FŐZŐVERSENY
Családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, civil szervezetek jelentkezését várjuk!
Fontos az, hogy a csapat tagjai között legyen egy 16 és 35 év közötti személy!
Nevezési díj NINCS, sőt a 25 elsőnek jelentkező csapatot némi alapanyaggal is támogatjuk!
(4 kg sertéshús, 1 kg zsiradék, 1 kg hagyma, 3 kg burgonya, só, bors, paprika,
1 üveg vörös bor, 4 doboz sör a jó hangulat érdekében :) )
Az adott alapanyagok felhasználásával bármit lehet főzni. A tálalásról minden csapat maga gondoskodik!
A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött!
Az alapanyagokat május 19-én (szombaton) 9:00-10.00 óra között lehet átvenni a helyszínen!
Alapanyagot, asztalt és székeket korlátozott számban biztosítunk!
Fődíj: Vásárlási utalvány

10:00 órától CSALÁDI „CHALLENGE”
3 fős CSALÁDI csapatok jelentkezését várjuk (pl. 2 felnőtt, 1 gyermek vagy 2 gyermek, 1 felnőtt)
lényeg, hogy családon belül alkossatok csapatot
Nyeremények: Családi belépők a debreceni Kerekerdő Élményparkba,
a hajdúszoboszlói Hungarospa-ba, a debreceni Cinema City-be

Mindkét megmérettetésre 2018. május 14-ig várjuk a csapatok jelentkezését a Karácsony Sándor Közösségi Házban
vagy a +36-30-598-8915 telefonszámon!

15:00-19.00 óráig
BUBORÉKFOCI
Egyidejűleg 6 játékos részvételével (3 a 3 ellen) vehető igénybe a játékszolgáltatás.
A buborékok megvédik a bennük lévőket, így nem csak látványos, de teljesen biztonságos is a játék.

LÉZERHARC
Egyidejűleg 6 játékos részvételével (3 a 3 ellen) vehető igénybe a játékszolgáltatás egy kialakított mobil versenypályán. A lézertagek infravörös sugarakkal működnek, akárcsak egy otthoni távirányító,
így teljesen ártalmatlanok az egészségre.

VIRTUÁLIS VALÓSÁG SÁTOR
A virtuális valóság egy olyan technológia, aminek segítségével egy másik világban érezheted magadat.

A Buborékfoci, a Lézerharc és a Virtuális valóság sátor használata ingyenes!
A játékok használatára a helyszínen lehet jelentkezni!

SÖRPONG +18
A játék célja, hogy az ellenfél poharait eltüntessük:amelyikbe betalálunk, annak a tartalmát az ellenfelünk megissza, majd a poharat félrerakja. Az nyer, akinek hamarabb sikerül kidobnia az ellenfél poharait.
2 fős csapatok jelentkezését várjuk a helyszínen! Nevezési díj 1000 ft/csapat!
A játékban a 18. életévüket betöltött személyek vehetnek részt!

Este koncertek - Opitz Barbi (a képen), Vis Major, Disco.


2018-05-14 10:45:05

A Szabadhajdú Közhasznú Nonprofit Kft. Bodzavirág címmel egész napos életmódfesztivált rendez 2018. május 19-án, szombaton a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ előterében. Többek között Dr. Csikai Erzsébet orvos-természetgyógyász tart előadást 10:00-től Légy egészséges - rajtad múlik címmel. A rendezvénnyel egyidőben Dísznövény és Ízek Fesztiválja zajlik majd a Bocskai téren. 


2018-05-14 09:11:36

Pásztor élet a Nagykunságban a XXI. században címmel Kabai László képzőművész-tanár fotókiállítása nyílik 2018 május 19-én 11.30-kor a túrkevei Finta Múzeum Vadász Pál kiállítótermében. A tárlatot megnyitja Dr. Nagy Molnár Miklós a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatója. (forrás: www.fintamuzeum.hu)


Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475
767778798081828384858687888990
919293949596979899100101102103104105
106107108109110111112113114115116117118119120
121122123124125126127128129130131132133134135
136137138139140141142143144145146147148149150
151152153154155156157158159160161162163164165
166167168169170171172173174175176177178179180
181182183184185186187188189190191192193194195
196197198199200201202203204205206207208209210
211212213214215216217218219220221222223224225
226227228229230231232233234235236237238239240
241242243244245246247248249250251252253254255
256257258259260261262263264265266267268269270
271272273274275


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu